Hollywood Gülümsemesi
KAPLAMALAR
Beyaz “kabarık” dişlerin kaynama dönemleri 2000’li yıllara kaldı.
Artık her kaplama bir sanat eseri, özgün bir eser ve muhataplarınız muhteşem bir gülümsemenin doğuştan size ait olmadığını asla tahmin edemeyecekler.
Estetik Diş Hekimliği Hakkında Daha Fazlası
Estetik diş hekimliği, çeşitli diş kusurlarını (çatlaklar, çatlaklar, dişlerin uzunluğunda, şeklinde ve renginde değişiklikler) onarmanıza ve ortadan kaldırmanıza olanak tanıyan modern bir tıp dalıdır.
Estetik diş restorasyonu olanakları:
- Çiziklerin, talaşların ve düzensiz dişlerin giderilmesi;
diş renginde değişiklik; - Yaralanmalardan sonra dişlerin restorasyonu (dişin bir kısmı eksik);
- Dişler arasındaki boşlukların (boşlukların) ortadan kaldırılması;
- Estetik hizalama;
- Bruksizmin sonuçlarının düzeltilmesi;
- Dişlerin genişliğinde, uzunluğunda ve şeklinde değişiklikler.
Diş Restorasyonunun Faydaları:
- Hasta istediği güzel gülümsemeye kavuşma şansına sahip olur;
- Estetik etkiye ek olarak dişlerin fonksiyonel durumu da restore edilir;
- Modern diş hekimliği anestezi kullandığından ve hasta rahatsızlık hissetmediğinden estetik restorasyon prosedürünün kendisi ağrısızdır;
- Pek çok alternatif (protez, kaplama, kaplama, sanatsal restorasyon) mevcut olduğundan her hasta kendisi için ideal seçeneği seçebilecektir.
Ücretsiz Danışmanlık Alın
Kaplamalar ne kadar dayanıklıdır?
Diş kaplamaları, onlara ne kadar iyi baktığınıza bağlı olarak 20 ila 30 yıl kadar dayanabilir. Normal dişler gibi kaplamalar da düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş muayenesi gerektirir.
Kaplamalar üst dişlere yapılıyorsa alt dişlere de uygulanması gerekir mi?
Gülüş Tasarımı planlaması aşamasında alt dişlerde düzeltme ihtiyacı tespit edilirse alt dişlere de kaplamalar yapılır. Ancak çoğu durumda alt dişlerde beyazlatma yeterlidir.
Kaplamalar nasıl kurulur?
Kaplamaların kurulumunun üretim yöntemine bağlı olduğunu belirtmekte fayda var:
Her kaplamanın laboratuvarımızda her hastanın bireysel parametrelerine ve isteklerine göre oluşturulan bir sanat eseri olduğu yüksek kaliteli E-max malzemeleri üzerinde çalışıyoruz.
Mock- Up nedir?
Mock-up (gülüş modelleme), dişlerin önceden modellenmiş bir şeklinin, gelecekteki gülüşünüzün bir prototipi olan ağız boşluğuna aktarılmasıdır. Bu işlemin en büyük avantajı, diş veya diş etlerine herhangi bir geri dönüşü olmayan müdahale yapılmadan önce hastanın ve doktorun nihai sonucu görebilmesidir.
Maket teknolojik olarak nasıl yapılıyor?
Dişlerin ölçüsü alınır ve diş modelleri yapılır. Daha sonra laboratuvar ortamında diş ve diş etlerine istenilen şekil ve boyutlar verilir. Yeni dişlerden silikon anahtar yapılır. Silikon anahtarın içine kompozit plastik yerleştirilerek ölçü hastanın dişlerine yerleştirilir. Böylece anahtar çıkarıldıktan sonra hasta dişlerin planlanan şeklini görebilir ve istenirse bazı düzeltmeler yapılabilir.
Prosedür üç aşama gerektirecek ve yalnızca 7 gün sürecek:
- Teşhis ve tedavi planlaması;
- Hazırlık;
- Sabitleme;
1. Tanı ve Tedavi Planlaması
Gelecekteki gülüşünüzün “tasarımını” planlamak: Profesörümüz işlemin tüm yönlerini sizinle ayrıntılı olarak tartışacaktır. Birlikte beklentilerinizi tartışabilir ve yeni gülüşünüzü planlayabilirsiniz: renk, şekil ve diğer dilekleriniz.
Ayrıca teşhis aşamasında profesör dişlerinizin sağlığını inceleyecektir. Muayene sonrasında diş etlerine, sinirlere ve pulpaya zarar gelmediğinden emin olmak için röntgen muayenesi yapılması gerekir. Kurulumdan önce ağız boşluğunun tam bir tedavisi zorunludur – tartar, plak ve çürükler çıkarılır. Dişlerin kesinlikle sağlıklı ve temiz olması gerekmektedir.
Hazırlıktan sonra gelecekteki kaplamaların rengini seçmeye devam edebilirsiniz. Bu adım her zaman doğal diş minesinin rengini sabitlemek için doğal dişlerin taşlanmasından önce gerçekleştirilir. 1 dişe kaplama takılmışsa renk komşulara mümkün olduğunca yakın seçilmelidir. Kaplamaların tüm ön dişlere takılması durumunda hasta, gelecekteki gülümsemesi için istediği rengi seçebilir.
2. Hazırlık ve Hazırlama
İkinci aşama bir ila iki saat sürecektir. Kaplamaların oldukça ince olduğu düşünülse de hazırlık hala gereklidir. dişlerin gıcırdatılması. Ortalama olarak 0,5 mm’ye kadar diş çıkarılır (öğütülecek doku miktarı her hasta için ayrıdır). Merak etmeyin, diş gıcırdatma işleminde anestezi (ağrı kesici) kullanılır. Diş yapısı hazırlandığında profesör bir ölçü oluşturacak ve bunu daha sonraki kaplama üretimi için diş laboratuvarımıza aktaracaktır.
Kaplamaların üretim süresi 1-3 gün sürmektedir. Bu arada hasta laboratuvardan yeni kaplamalar bekliyor, taşlama sonrası diş minesi daha hassas hale geldiği için geçici kaplamalar yapılıyor.
3. Sabitleme
Bu adım, kaplamaların yapıldığı bir sonraki diş ziyaretinizde gerçekleşir.
Bu aşamada estetik diş hekimliğinde 27 yıllık tecrübeye sahip Profesörümüz Turul Sarı tarafından renk ve şekil kontrolü yapılır. Şeklin ve rengin planlanan sonuca uygun olduğuna ikna olur olmaz kaplama uygulamaya hazırlanır: Diş minesine iyi bir yapışma sağlamak için özel maddeler yardımıyla diş temizlenir. Emaye yağdan arındırılır ve özel bir jel uygulanır. Birkaç dakika sonra jel yıkanır ve yüzey kurutulur. Kaplamanın iç kısmına ve buna bağlı olarak dişin dışına bir bağlayıcı madde uygulanır. Yapıştırma işlemini etkinleştirmek için her yeni dişi aydınlatan özel bir fotopolimerizasyon diş lambası kullanılır. Tüm kaplamalara ışık tedavisi uygulandıktan sonra profesörümüz fazla malzemeyi çıkaracak ve dişler ile yapay “onleyler” arasındaki alanları gizleyecek şekilde parlatacaktır. Bu arada kaplamaları doğal dişlere yapıştırmak için kullanılan malzeme, doğal emayenizi güçlendirecek faydalı mikro elementlerden oluşur.
Genel olarak işlem 1-2 saat kadar sürmektedir.
Estetik diş hekimliği alanında Türkiye’nin en güçlü hocalarından biri olan bize +90 (541) 105 93 24 numaralı telefondan yazın.
(burada danışma formunu doldurmak için bir bağlantı sağlayabilirsiniz)
KRONLAR
Hastaların çoğu, yaklaşan operasyondan dolayı ağrı korkusu nedeniyle dişlerini tedavi ettirmekten korkuyor. Bu nedenle doktor ziyaretleri sürekli ertelenmekte ve yeniden planlanmaktadır.
Bu nedenle, bu ortopedik manipülasyonun her adımını öğrenebilmeniz için dişe taç takmanın tüm aşamalarını ayrıntılı olarak ele alacağız.
En tatsız aşama, dişi gelecekteki yapının kurulumuna hazırlamaktır.
Çürüklerin tedavisini ve sadece gerekirse dişin pulpasyonunun yanı sıra dişin gelecekteki kronun kalınlığına kadar taşlanmasını içerir.
Bu manipülasyonlar lokal anestezi altında yapılır ve tamamen ağrısızdır.
Anestezik türü ve miktarı her hasta için ayrı ayrı seçilir. Anestezi lokal olarak yapılır ve hafif rahatsızlık verir ancak şiddetli ağrıya neden olmaz. Ve anestezi sonrası yaklaşan manipülasyon ağrısız gerçekleşir.
1 İLK MUAYENE
Öncelikle hasta ortopedi diş hekimi tarafından muayene ve röntgen muayenesinden geçirilir. Kaplamanın hangi dişe uygulanacağına bu alanda uzman olan kişi karar verir. Gerekirse, bir dizi ek teşhis önlemi gerçekleştirilir. Alınan bilgilerin ardından, yalnızca ortopedik kısmı değil, aynı zamanda ek olarak tedavi edilmesi gerekenleri de içeren eksiksiz bir tedavi planı derlenir; bu plan şunları içerir:
- Plak ve tartarın giderilmesi için profesyonel ağız hijyeni ihtiyacı;
- Ortopedik veya tedavi edici olarak tedavisi mümkün olmayan ve çekilmesi gereken dişler tespit edilir;
- Sert diş dokularının (çürük vb.) patolojileri belirlenir;
- Endodontik tedavi gerektiren dişler belirlenir (sinir alınması veya kanal tedavisi yapılması)
Sinirin çıkarılmasının zorunlu bir prosedür olmadığını ve uygun bir pulpa odası belirlendiğinde doktorların sıklıkla canlı dişe kaplama yerleştirmeye karar verdiklerini unutmayın.Ayrıca ilk teşhis sırasında, gelecekteki ortopedik tasarım için estetik, fonksiyonel ve fiyat açısından hastaya en uygun malzeme seçeneği seçilir.
Kliniğimizde Avrupa’nın en yüksek kalitesine sahip malzemeler kullanarak çalışıyoruz! Hastayla görüşüldükten sonra tedavinin ilk aşamasına geçilir.
KRON TAKILMASI İÇİN DİŞLERİN HAZIRLANMASI
- Profesyonel ağız hijyeni ile başlıyoruz. Gelecekteki kaplamaya en uygun rengi belirlemek için diş yüzeyinden plak ve tartar çıkarılır. Bu prosedür aynı zamanda diş plağının altında saklı olan sert doku patolojilerinin belirlenmesine de yardımcı olur.
- Daha sonra bir dizi terapötik ve periodontal manipülasyon gerçekleştirilir (gerekirse!). Çürük, pulpitis, periodontit – önceden sterilize edilmemiş ağız boşluğuna taç yerleştiremezsiniz.
- Ve en önemlisi kaplamanın doğrudan uygulandığı dişin tedavisidir. Patolojiler müdahale edilmediği takdirde taç altında ilerlemeye devam edecek ve öngörülemeyen sonuçlara yol açacaktır.
KRON İÇİN DİŞİ TAŞLAMAK
Bir dişin gelecekteki bir kronun gerekli kalınlığına kadar taşlanmasına profesyonel diş argosunda “hazırlık” denir.
Çapak makinesi sayesinde doktor dişe, kuronun sağlam ve sıkı bir şekilde sabitlenebileceği şekli verir.
Bu manipülasyondan önce lokal anestezi gereklidir çünkü işlem ağrılı veya rahatsız edici olabilir. Ancak diş daha önce dökülmüşse, çoğu zaman anestezi gerekli değildir.
Basitçe söylemek gerekirse hazırlık, sert diş dokusu tabakasının çıkarılmasıdır. Katmanın kalınlığı tacın ne kadar kalın olacağına bağlıdır. Metal-seramik bir yapı altında, seramik bir yapıya göre daha fazla kumaş çıkarılır. Ortalama olarak yaklaşık 2,0 mm diş dokusu öğütülür.
TAÇ İMALATI
Taşlamadan sonra ortopedist, özel bir plaka kütlesi ve ölçü tepsisi kullanarak bir ölçü (çene dişlerinin negatif görüntüsü) alacaktır. Bu izlenimi kullanarak diş laboratuvarı, tacın oluşturulacağı alçı modeli hazırlayacaktır.
Kalıcı bir ortopedik yapının hazırlanması sırasında doktor, hastanın dişsiz kalmaması için plastikten yapılmış geçici bir kaplama takılmasını önerebilir.
Plastik kronlar tamamen geçici bir rol oynamaktadır.
MONTAJ VE SABİTLEME
Bir tacı yerleştirmeden önce mutlaka denemelisiniz. Bu amaçla hasta kliniğe davet edilir ve burada montaj sırasında imalat doğruluğu ve kaplamanın diş kütüğüne sıkılığı değerlendirilir. Herhangi bir yanlışlık bulunmazsa ve hasta rahatsızlık hissetmiyorsa dişe geçici sabitleme yapılır.
Geçici sabitleme, tacın bir tür test sürüşüdür. Hasta yaklaşık 4 hafta yürüyecek ve bu süre içerisinde herhangi bir kusur veya yanlışlık tespit edilmezse ürün kalıcı çimento ile sabitlenecektir.
Bu aşama son aşama olarak kabul edilir.