TEDAVİLER

Diş implantları

Diş implantları (implantlar), kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen ve diş kökü görevi gören çubuklardır.
Geleneksel implantolojide implantların üzerine implant yerleştirildikten en az 8 hafta sonra protezler yerleştirilir.

Operasyondan birkaç gün önce tomografik görüntü alınarak protez yapılır, dolayısıyla operasyona hazırlık 1-3 gün sürer.

Ancak bazı durumlarda aynı gün içerisinde implant takılması ve üzerine önceden hazırlanmış protezin sabitlenmesi de mümkün olabilir.

Bir günlük implantasyonun birçok avantajı vardır ve en iyi sonuçlara ulaşmak için cerrahlar, ortopedistler ve teknisyenlerden oluşan bir ekip yaklaşımı gerektirir.

Hangi durumlarda “bir günde implantasyon” mümkündür?
Çenenin ön kısımlarında akut atrofi yoksa kemik büyütme olmadan da yapmak mümkündür.

Bu teknoloji sayesinde hastaların yaşam kalitesi anında artıyor. İmplantasyon gününde tam fonksiyonel sabit protezler takılır, böylece ameliyat günü estetik, psikolojik konfor ve çiğneme fonksiyonları geri kazanılır. Ayrıca diş eti iyileşmesi ideal, doğal bir biçimde gerçekleşir.

Özellikle implantasyondan sonraki ilk ayda aşırı çiğneme yüküne dikkat etmeniz gerekir. Yükün eşit olması için yumuşak yiyecekler tüketilmesi ve tek taraflı çiğnemekten kaçınılması önerilir.

İmplantasyon endikasyonları nelerdir?

Yeterli kemik hacmi varsa implantasyon yapılabilir. Atrofi durumunda çeşitli yöntemler kullanılarak kemik büyütme implantasyonla birlikte veya iki aşamada gerçekleştirilir.

Geleneksel implantolojide implantların üzerine protez implantasyondan 2-5 ay sonra yapılır. Ancak bazı durumlarda implantın yapıldığı gün protez yapılması da mümkün olabilir.

Geleneksel implantasyonun tedavi süresi nedir?

Geleneksel tedavide protezin implantasyonundan tamamlanmasına kadar geçen süre yaklaşık 2-3 ay kadar sürmektedir. Kemik dokusunun büyümesi durumunda bu süre 4-5 aya kadar çıkabilmektedir.

İmplantasyon için yaş sınırlaması var mı?

İmplantlar 18 yaşından başlayarak her yaşta yapılabilir.

Ücretsiz Danışmanlık Alın

    captcha

    Titanyum implantların diş hekimliğinde kullanımı 1960’lı yıllarda başlamıştır ve günümüze kadar implantasyon kayıp dişlerin restorasyonunda kanıtlanmış ve en başarılı yöntemdir. Titanyum insan vücuduyla biyouyumlu, korozyona dayanıklı ve yüksek mukavemet özelliklerine sahip bir malzemedir. Titanyum uzun yıllardan beri tıbbın diğer dallarında, özellikle ortopedi alanında, kalça-femoral ve diz protezlerinin üretiminde eşit başarı ile kullanılmaktadır.

    Fly and Smile Diş Kliniği, İstanbul’da dünyanın her yerinden hastalara zirkonyum implant uygulamasına başlayan ilk ve tek kliniktir. Zirkonyum dioksit implantları hem kayıp bir çiğneme organını hem de diş yapısını restore etmek için kullanılır. Köprülerin kurulumunda güvenilir bir destek görevi görürler. Fildişi rengi hastanın gülümsemesini doğal ve kar beyazı yapar. Tüm bu özellikler zirkonyum dioksit implantlarını diş implantasyonu için en iyi seçenek haline getirmektedir. Güvenilirliği, estetiği, sağlamlığı, doğallığı ve dayanıklılığı bir araya getiriyorlar.

    Bu implantları ilk kullananlardan biri olarak, hastaların bize sunduğu en zor sorunları çözmemize yardımcı olan kapsamlı klinik deneyim biriktirdik. Zirkonyum implantlar ile implantasyon konusundaki tecrübemiz İstanbul’daki en büyüğüdür.

    İmplant nelerden oluşur?

    Diş implantının 3 bileşeni vardır:

    Çubuğun kendisi, dayanak ve taç (protez). Abutment, implanta tutturulur ve üzerine bir protez-protez yapısının (kuron, köprü veya diğer protez türleri) monte edildiği zemin dişinin bir analogu olarak işlev görür.

    Zirkonyum doğal olarak çeşitli mineraller halinde oluşan nadir ve pahalı bir metaldir. Dental zirkonyum, özel işlemlerden sonra yüksek bükülme mukavemeti ve sertlik elde eden bu metalin bir oksitidir. Olağanüstü estetik nitelikleriyle öne çıkan zirkonyum oksit bazlı seramik kronlar özellikle popülerdir.

    Zirkonyum implantların avantajları:

    • Güzel görünüm ve doğal renk
    • Mükemmel biyoinertlik, biyouyumluluk
    • Alerjik reaksiyon yok
    • Yüksek mekanik özellikler
    • İmplant çevresi dokuların hızlı ve güvenli iyileşmesini destekler
      Antimikrobiyal özelliklere sahiptir

    Antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

    Kimler zirkonyum implant yaptırmalı?:
    SAF irikonyum implantlar

    • Hipoalerjenik
    • Maksimum biyouyumluluk
    • 10 yılda 10.000’den fazla memnun hasta
    • Ömür boyu garanti
    • Çeşitli metallere alerjisi olan hastalar (implantolojide büyük bir sorun olan titanyum alerjisi);
    • Kronik hastalıkları olan hastalar;
    • Yüksek estetik ihtiyaçlar için;
    • Metal implant takılmasından korkan hastalar.

    İmplant yerleştirmenin amacı ömür boyu kalıcı olmaktır. Modern diş hekimliğinde implantın hayatta kalmasındaki başarı oranı %96-98’e ulaşmaktadır. İmplantların kullanım ömrünü etkileyen temel parametreler, optimal ağız hijyeni ve ameliyat sonrası dönemde 6 ayda bir doktor tarafından yapılan kontrollerdir.

    İmplantasyon prosedürü nedir?

    İmplantasyon çoğu durumda lokal anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemdir. Karmaşıklık ve hasta konforu açısından ameliyat sonrası dönem genellikle geleneksel diş çekimine göre daha kolaydır. Bazı durumlarda genel anestezi altında ameliyat endikasyonu olabilir.

    İmplantasyona herhangi bir kontrendikasyon var mı?

    İmplantasyona kontrendikasyonlar iki kategoriye ayrılabilir: mutlak ve göreceli. Mutlak vakalar, cerrahi müdahalenin ve implant kurulumunun istenmediği klinik vakaları içerir: akut kalp yetmezliği, kardiyomiyopati, son 6 ayda kalp krizi, tedavileri sırasındaki onkolojik hastalıklar, bazı iskelet hastalıkları (osteomalazi, Paget hastalığı), bağışıklık sistemi hastalıkları , AIDS, organ nakline hazırlanan hastalar, servikal ve kafa radyasyon tedavisinden sonra, osteoporoz veya onkolojinin bifosfonatlarla tedavisi. Göreceli kontrendikasyonlar, implantasyondan önce ön tedavinin yapılması gereken klinik vakaları içerir: kontrolsüz diyabet, anjina pektoris, aşırı tütün, alkol veya uyuşturucu kullanımı, bazı otoimmün hastalıklar, hamilelik.

    İmplantın üzerine diş ne zaman yerleştirilir?

    Geleneksel implantolojide implantın üzerine implantasyondan 2-5 ay sonra protez takılır. Kemiğin kalitesi, üst veya alt çeneye yerleştirilmesi, kemik grefti ve kemik takviyesi implantasyon sonrası iyileşme süresini belirleyen faktörlerdir.

    İmplantasyon için yaş sınırlaması var mı?

    17-18 yaşından sonra böyle bir kısıtlama yoktur. Çene kemiklerinin oluşumu ve kapanış tamamlandıktan sonra her yaşta implant yerleştirilebilir.

    Ücretsiz Danışmanlık Alın

      captcha